Atlas Copco ZBP45

mardi 07 décembre 2021
Fimatec zet volop in op de hedendaagse eisen op de bouwwerven.
Reductie van CO2 uitstoot en het minimaliseren van geluidsoverlast zijn hierbij almaar belangrijker. En dit in combinatie met de juiste stroomvoorziening.
Een van onze trouwe klanten heeft een maandenlang project waarbij de voorgevel van een administratief overheidsgebouw te Antwerpen dient gereinigd en hersteld te worden. Men zocht een oplossing om de bouwliften van energie te voorzien. Het plaatselijke elektriciteitsnetwerk is immers niet krachtig genoeg. Daarom wordt een Atlas Copco batterij ingezet, die dankzij de lithium-ion accu's probleemloos de liften van stroom kan voorzien.


Fimatec investeert hard in de Atlas Copco batterijen (energieopslagsystemen).
De Atlas Copco ZBP45 (ZenergiZe Battery Pack) werd recent in de verhuurvloot opgenomen en wordt nu dus voor een eerste keer in Antwerpen ingezet.

Hij is ontworpen met het oog op duurzaamheid en helpt operators hun brandstofverbruik en CO2-uitstoot drastisch te verlagen, terwijl ze optimale prestaties leveren zonder lawaai en vrijwel vrij van onderhoud. De ZenergiZe-units zijn compact en licht in vergelijking met traditionele alternatieven en maken gebruik van de voordelen van lithium-ionaccu's met hoge densiteit, maar kunnen met één keer opladen meer dan 12 uur stroom leveren. Ze zijn bij uitstek geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen, zoals bouwplaatsen voor evenementen of grootstedelijke gebouwen, telecommunicatie, of voor het oplossen van problemen met lage belasting.